T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / SÖKE - Söke Anadolu İmam Hatip Lisesi

İlk Oyunumu Kodluyorum eTwinning Projemiz

21. yüzyıl teknolojinin süratle geliştiği bir zaman dilimidir. Bu dönemde bireylerden, toplumlardan vs. istenilen özelliklerde önceki dönemlere göre değişiklikler gözlenmektedir. Artık bireylerin pasif olması yerine aktif,üreten, yenilikler ortaya koyan bir yapıya bürünmesi istenmektedir. Bu değişimler eğitim sisteminin ve anlayışının da değişmesine sebep olmuştur. 21. yüzyıl becerileri olarak tanımlayabileceğimiz üretken nesiller yetiştirmek için ilk başvuracağımız adres okullardır. Buna ek olarak dünya geneline baktığımızda kodlama yaygın bir hale gelmiştir. Öğrencilerimizin üretken bir birey olması için kodlama konusunda iyi bir eğitim alması gerekmektedir.

Özetle projemiz bilgisayarsız kodlama etkinliklerinden başlayıp ilerleyerek öğrencilerin scratch programı ile kendi oyunlarını tasarlayarak özgün bir oyun ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Ayriyeten öğrenciler grup arkadaşları ile birlikte hem kodlamayı hem de işbirliği ile çalışmayı öğreneceklerdir.

 

2019-2020 yılında ortağı olduğumuz ve başarılı çalışmalarımızın Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildiği eTwinning İlk Oyunumu Kodluyorum projemiz hakkında daha fazla bilgi almak için Twinspace sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

25-05-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2021 - Güncelleme: 25.05.2021 14:41 - Görüntülenme: 201
  Beğen | 0  kişi beğendi